Hey daar! Ben je op zoek naar een alternatief voor Google Analytics om het verkeer op jouw website te analyseren? Misschien ben je niet tevreden met de functies van Google Analytics of wil je iets nieuws proberen. Gelukkig zijn er veel andere opties die je kunt gebruiken om inzicht te krijgen in hoe jouw website […]

10 alternatieven voor Google Analytics

Hey daar! Ben je op zoek naar een alternatief voor Google Analytics om het verkeer op jouw website te analyseren? Misschien ben je niet tevreden met de functies van Google Analytics of wil je iets nieuws proberen. Gelukkig zijn er veel andere opties die je kunt gebruiken om inzicht te krijgen in hoe jouw website presteert. Hier zijn 10 alternatieven:

  • Matomo: een open-source webanalyseplatform dat vergelijkbare functies heeft als Google Analytics. Het voordeel van Matomo is dat je de gegevens op je eigen server kunt hosten en dus meer controle hebt over je gegevens.
  • Clicky
  • Mixpanel
  • Woopra: een realtime analytics-platform dat zich richt op het volgen van individuele gebruikers en het bijhouden van hun gedrag op jouw site. Woopra heeft ook functies voor het bijhouden van mobiele apps en integratie met andere tools zoals Salesforce.
  • Piwik PRO: een betaald analytics-platform met functies zoals gebruikersanalyse en marketingcampagnetracking. Piwik PRO biedt ook functies voor gegevensprivacy en naleving van de wetgeving.
  • Kissmetrics: een analytics-tool die zich richt op het volgen van individuele gebruikers en het bijhouden van hun activiteiten over meerdere apparaten en sessies heen. Kissmetrics heeft ook functies voor het bijhouden van conversies en het maken van gepersonaliseerde e-mails.
  • Heap: een analytics-platform dat zich richt op het volgen van gebruikersinteracties met jouw website en het bijhouden van conversies. Heap heeft ook functies voor het bijhouden van mobiele apps en integratie met andere tools zoals Salesforce.
  • Open Web Analytics: een gratis en open-source analytics-platform met functies zoals paginaweergaves, bezoekersprofielen en doelen bijhouden. Open WebAnalytics kan worden geïntegreerd met andere tools zoals WordPress.
  • Adobe Analytics: een betaald analytics-platform dat zich richt op bedrijven en enterprise-level websites. Adobe Analytics biedt functies zoals geavanceerde segmentatie, rapportage en integratie met andere Adobe-producten.
  • Finteza: een analytics-platform dat zich richt op het volgen van gebruikersinteracties met jouw website en het bijhouden van conversies. Finteza heeft ook functies voor A/B-testen en het bijhouden van advertentiecampagnes.

Hopelijk heb je iets nieuws ontdekt in deze lijst van alternatieven voor Google Analytics! Of je nu een klein bedrijf bent of een grote onderneming, er is een analytics-tool die bij jou past. Dus doe wat verder onderzoek en probeer er een paar uit om te zien welke het beste werkt voor jouw behoeften.