Wat is de Elementor page builder?

Waarom zou je Elementor gebruiken?

Bovendien wordt Elementor regelmatig bijgewerkt en ondersteund met nieuwe functies en bugfixes. Er zijn uitgebreide tutorials beschikbaar op hun website om je te helpen bij het leren en beheersen van de verschillende mogelijkheden van Elementor.

Elementor biedt talloze voordelen, waaronder:

 • Geschikt voor beginners en gevorderde gebruikers: Elementor is geschikt voor iedereen, of je nu een beginner bent of een ervaren websitebouwer.
 • Flexibel en aanpasbaar: Elementor biedt talloze functies en aanpassingsmogelijkheden waarmee je jouw website volledig kunt personaliseren.
 • Reguliere updates en ondersteuning: Elementor wordt regelmatig bijgewerkt en ondersteund, wat betekent dat er constant nieuwe functies en bugfixes beschikbaar zijn.
 • Uitgebreide bibliotheek van widgets en elementen: Elementor biedt een uitgebreide bibliotheek van widgets en elementen die je kunt gebruiken om je website nog verder aan te passen.

Als je op zoek bent naar geavanceerde functies en mogelijkheden, kun je upgraden naar Elementor Pro, waarmee je toegang krijgt tot extra functionaliteiten en premium templates.

In het algemeen is Elementor een uitstekende keuze voor iedereen die een gebruiksvriendelijke en krachtige page builder zoekt voor WordPress. Het biedt talloze functies en mogelijkheden waarmee je een professionele website kunt bouwen en aanpassen naar jouw wensen.

Hoe werkt Elementor?

Elementor maakt het bouwen van websites gemakkelijk en intuïtief door het gebruik van een drag-and-drop interface. Hiermee kun je eenvoudig verschillende elementen toevoegen aan je pagina’s en deze aanpassen naar jouw wensen.

Je kunt kiezen uit een groot aantal voorgemaakte templates om snel een professionele look te creëren. Maar als je liever zonder template werkt, kun je ook helemaal vanaf nul beginnen en elk element zelf ontwerpen. Met behulp van de Elementor-bibliotheek kun je tal van widgets en elementen toevoegen om je website nog verder aan te passen. Denk hierbij aan tekstvakken, afbeeldingen, knoppen, formulieren, carrousels en nog veel meer.

Elementor templates

Elementor biedt een enorme bibliotheek van templates waarmee je snel en eenvoudig een professionele website kunt creëren. Deze templates zijn gemaakt door professionele ontwerpers en zijn volledig aanpasbaar. Je kunt de kleuren, lettertypen, afbeeldingen en inhoud volledig aanpassen om een uniek ontwerp te creëren voor je website.

Als je nog meer controle wilt, kun je ook gebruik maken van de themabuilder van Elementor. Hiermee kun je elk aspect van je website ontwerpen en aanpassen, inclusief de kop- en voetteksten, archiefpagina’s en meer.

Als je eenmaal tevreden bent met je website, kun je deze publiceren met één klik op de knop. Of je kunt de preview-functie gebruiken om het uiterlijk van je website te zien voordat je deze daadwerkelijk publiceert.

Kortom, Elementor biedt een krachtige en flexibele manier om prachtige websites te bouwen zonder dat je kennis nodig hebt van codering. Door gebruik te maken van de drag-and-drop interface, templates en widgets kun je jouw ideeën eenvoudig omzetten naar een professionele website die je bezoekers zullen waarderen.

Wat zijn de voordelen van Elementor?

Het gebruik van Elementor biedt verschillende voordelen. Ten eerste bespaar je tijd, omdat je geen codeerkennis nodig hebt om je website te bouwen en aan te passen. Je kunt eenvoudig elementen verplaatsen en aanpassen met behulp van de visuele interface. Daarnaast biedt Elementor veel flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden, waardoor je je website volledig kunt personaliseren. Als je echter nog meer controle wilt, kun je upgraden naar Elementor Pro, waarmee je toegang krijgt tot extra geavanceerde functies en premium templates.

Elementor Pro

Elementor Pro biedt extra functies en mogelijkheden die niet beschikbaar zijn in de gratis versie. Met Elementor Pro krijg je bijvoorbeeld toegang tot geavanceerde widgets, themabuilder, pop-up builder, toegangscontrole en nog veel meer. Daarnaast biedt Elementor Pro ook premium templates die je kunt gebruiken als basis voor je website. Als je meer controle en mogelijkheden wilt, kan het de moeite waard zijn om te upgraden naar Elementor Pro.

Elementor Gratis

Als je geen behoefte hebt aan de extra functies van Elementor Pro, biedt de gratis versie nog steeds volop mogelijkheden. Met de gratis versie kun je gebruikmaken van de drag-and-drop-interface en kun je verschillende elementen toevoegen en aanpassen op je website.

Wat zijn de kenmerken van Elementor?

Elementor biedt een breed scala aan functies die je kunt gebruiken om je website op te bouwen en aan te passen. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

 • Drag-and-drop interface: Elementor maakt gebruik van een eenvoudige visuele interface waarmee je elementen gemakkelijk kunt toevoegen, aanpassen en verplaatsen op je website.
 • Templates: Elementor biedt een grote bibliotheek van voorgemaakte templates die je kunt gebruiken om snel een professionele look te creëren voor je website.
 • Widgets en elementen: Elementor biedt een uitgebreide bibliotheek van widgets en elementen die je kunt gebruiken om je website aan te passen aan je eigen wensen en behoeften.
 • Responsief design: Elementor zorgt ervoor dat je website er goed uitziet en goed werkt op alle apparaten, inclusief desktops, tablets en mobiele apparaten.
 • Live voorbeeldweergave: Met Elementor kun je je wijzigingen live bekijken terwijl je ze aanbrengt, waardoor je eenvoudig kunt zien hoe je website eruit zal zien voor je bezoekers.
 • SEO-vriendelijk: Elementor biedt verschillende functies en instellingen die zijn ontworpen om je website te optimaliseren voor zoekmachines.
 • Elementor Pro: Als je nog meer functies en mogelijkheden wilt, kun je upgraden naar Elementor Pro, waarmee je toegang krijgt tot geavanceerde widgets, themabuilder, pop-up builder en nog veel meer.

Met al deze functies en mogelijkheden is Elementor een krachtige en veelzijdige page builder waarmee je vrijwel elke website kunt bouwen die je maar kunt bedenken.

Hoe installeer je Elementor?

Het installeren van Elementor op je WordPress-website is zeer eenvoudig en vereist geen technische kennis. Volg de onderstaande stappen om Elementor te installeren en te activeren:

 1. Log in op je WordPress-dashboard.
 2. Klik op ‘Plugins’ in het linkermenu en selecteer ‘Nieuwe plugin’.
 3. Zoek naar ‘Elementor’ en klik op ‘Nu installeren’.
 4. Wacht tot de installatie is voltooid en klik op ‘Activeren’.
 5. Elementor is nu geïnstalleerd op je website en je kunt beginnen met het bouwen van prachtige pagina’s.

Het is belangrijk om te weten dat Elementor een plugin is die zich richt op vormgeving en ontwerp van websites. Het is dus noodzakelijk om een WordPress-thema te hebben om een website te kunnen bouwen met Elementor. Als je nog geen thema hebt geïnstalleerd, raden we aan om een populair en compatibel thema te kiezen, zoals Astra, OceanWP, GeneratePress of Hello.

Om Elementor Pro te installeren, hoef je alleen maar het zip-bestand te downloaden en te installeren via de ‘Plugins’ pagina op je WordPress-dashboard. Vervolgens kun je je licentiesleutel invoeren om toegang te krijgen tot alle premium-functies van Elementor Pro.

Als je meer hulp nodig hebt bij de installatie van Elementor, kun je de handleiding raadplegen of contact opnemen met de ondersteuning van Elementor.

Elementor vs Elementor Pro: wat is het verschil?

Elementor heeft als gratis plugin veel te bieden, maar Elementor Pro biedt nog veel meer. Het belangrijkste verschil tussen de gratis versie van Elementor en Elementor Pro is dat de betaalde versie extra functies en mogelijkheden biedt die niet beschikbaar zijn bij de gratis versie. Elementor Pro biedt bijvoorbeeld toegang tot geavanceerde widgets, themabuilder, pop-up builder, toegangscontrole en nog veel meer.

Daarnaast biedt Elementor Pro ook premium templates waaruit je kunt kiezen om als basis voor je website te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om snel een professionele website te creëren. Als je meer controle en mogelijkheden wilt, kan het de moeite waard zijn om te upgraden naar Elementor Pro.

Elementor Pro-functies

Enkele van de belangrijkste functies van Elementor Pro zijn:

 • Thema Builder: Hiermee kun je aangepaste templates maken voor elk deel van je website, inclusief afzonderlijke berichttypen, pagina’s, archieven en meer.
 • Pop-up Builder: Hiermee kun je interactieve pop-ups maken die je kunt gebruiken om leads te verzamelen, speciale aanbiedingen te promoten, nieuwsbrieven te abonneren en nog veel meer.
 • Dynamische content: Hiermee kun je content met dynamische gegevens tonen, zoals de naam van de gebruiker, de huidige datum, het weer, enzovoort.
 • Toegangscontrole: Hiermee kun je bepalen wie toegang heeft tot bepaalde delen van je website en welke gebruikersrollen welke acties mogen uitvoeren.
 • WooCommerce Builder: Hiermee kun je aangepaste product- en winkelpagina’s maken voor de WooCommerce-plugin.

Elementor Pro biedt ook extra widgets, zoals de prijstabelwidget, de formulierwidget en de postcarrouselwidget. Deze widgets zijn niet beschikbaar in de gratis versie van Elementor.

Hoe installeer je Elementor?

Als je Elementor wilt gebruiken, moet je eerst de plugin installeren op je WordPress-website. Gelukkig is de installatie van Elementor eenvoudig en kan het binnen enkele minuten worden voltooid. Volg deze stappen om Elementor te installeren:

 1. Log in op je WordPress-dashboard
 2. Op de linker navigatiebalk, klik op “Plugins” en selecteer vervolgens “Nieuwe plugin”
 3. In het zoekveld, typ “Elementor” en klik op “Plugin installeren”
 4. Als de installatie is voltooid, klik op “Activeer plugin”
 5. Elementor is nu klaar voor gebruik! Je kunt een nieuwe pagina aanmaken of een bestaande pagina bewerken en de “Bewerk met Elementor” knop gebruiken om te starten met het bouwen van je pagina met Elementor.

Als je hulp nodig hebt bij het installeren van Elementor, kun je altijd de Elementor-handleiding raadplegen voor meer gedetailleerde instructies.

Hoe kan ik mijn bestaande website omzetten naar Elementor?

Als je al een bestaande website hebt en je wilt deze omzetten naar Elementor, dan is dat mogelijk, maar het kan wel wat tijd en werk vergen. Het is verstandig om eerst een back-up van je website te maken voordat je begint.

Vervolgens kun je aan de slag met het herbouwen van je website met behulp van Elementor. Je kunt de bestaande lay-out en inhoud van je pagina’s repliceren en aanpassen aan je wensen. Elementor biedt een breed scala aan widgets en elementen die je kunt gebruiken om je pagina’s te bouwen en aan te passen.

Het omzetten van een bestaande website naar Elementor kan echter wat lastig zijn als je gewend bent om met code te werken. Het kan even duren voordat je gewend bent aan de drag-and-drop functionaliteit van Elementor.

Een andere optie is om een van de vele voorgemaakte templates van Elementor te gebruiken als basis voor je website. Deze templates zijn ontworpen om een professionele uitstraling te bieden en kunnen je tijd besparen bij het bouwen van je website.

Als je hulp nodig hebt bij het omzetten van je bestaande website naar Elementor, dan zijn er tal van tutorials beschikbaar op de Elementor-website en op YouTube.

Zijn er nadelen aan het gebruik van Elementor?

Elementor biedt veel voordelen bij het bouwen van je website, maar er zijn ook enkele mogelijke nadelen waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste kan het gebruik van Elementor resulteren in een iets langzamere laadtijd van je website. Dit kan vooral merkbaar zijn als je veel zware elementen en widgets toevoegt. Het is dus belangrijk om je website zo licht en snel mogelijk te houden.

Daarnaast kan de visuele interface van Elementor wat wennen zijn als je gewend bent om direct met code te werken. Het kan even duren voordat je gewend bent aan de drag-and-drop functionaliteit van Elementor. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat veel mensen die met Elementor begonnen zijn, het juist als een voordeel ervaren.

Het is ook belangrijk om te weten dat niet alle WordPress-thema’s volledig compatibel zijn met Elementor. Het is daarom raadzaam om eerst te controleren of je thema goed werkt met Elementor voordat je besluit om te gaan bouwen met Elementor.

Houd er tenslotte rekening mee dat als je wilt profiteren van alle mogelijkheden van Elementor, je moet upgraden naar Elementor Pro. Dit is een betaalde versie van de plugin die extra functies en mogelijkheden biedt, die niet beschikbaar zijn in de gratis versie. Het is echter volledig aan jou om te beslissen of de kosten voor Elementor Pro opwegen tegen de voordelen die het biedt.

Hoe vind ik het beste alternatief voor Elementor?

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Elementor, zijn er verschillende opties beschikbaar. Hieronder bespreken we enkele populaire alternatieven voor Elementor.

Divi

divi is een visuele page builder waarmee je op een intuïtieve manier professionele websites kunt bouwen. Divi biedt een breed scala aan functies, waaronder een drag-and-drop interface, voorgemaakte layouts en modules, en een responsieve bewerker. Divi is ook geschikt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers en biedt uitgebreide documentatie en ondersteuning.

Beaver Builder

beaver builder is een betrouwbare page builder die bekend staat om zijn gebruiksgemak en flexibiliteit. Met Beaver Builder kun je eenvoudig aangepaste pagina’s maken met behulp van de drag-and-drop interface en de uitgebreide bibliotheek van sjablonen en modules. Beaver Builder biedt ook responsief ontwerp en volledige controle over de lay-out van je website.

Visual Composer

Visual Composer is een andere populaire page builder met geavanceerde functies en mogelijkheden. Met Visual Composer kun je prachtige websites bouwen met behulp van de drag-and-drop interface en de uitgebreide bibliotheek van sjablonen en elementen. Visual Composer biedt ook integratie met WooCommerce en populaire WordPress-thema’s.

Het vinden van het beste alternatief voor Elementor hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het is een goed idee om verschillende page builders uit te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Hoe kan ik meer leren over Elementor?

Als je meer wilt leren over het gebruik van Elementor, zijn er verschillende bronnen beschikbaar. Elementor biedt een uitgebreide handleiding en documentatie op hun website. Daarnaast zijn er tal van video tutorials over Elementor beschikbaar op YouTube, die je stap voor stap door het proces van het bouwen van een website met Elementor kunnen leiden.

Als je graag in contact wilt komen met andere gebruikers, dan is het de moeite waard om de Elementor-community te raadplegen. Hier kun je vragen stellen en hulp krijgen van andere Elementor-gebruikers. Er zijn ook verschillende Facebook-groepen beschikbaar voor Elementor-gebruikers, waar je tips, advies en inspiratie kunt vinden.

Als je op zoek bent naar meer gestructureerde en diepgaande instructies, dan kun je ook overwegen om een online cursus over Elementor te volgen. Er zijn verschillende betaalde en gratis cursussen beschikbaar, zowel op de Elementor-website als op andere platforms.

Moet ik betalen voor Elementor?

Elementor is beschikbaar als een gratis plugin met beperkte functionaliteit. Als je echter toegang wilt tot de geavanceerde functies en mogelijkheden van Elementor, kun je upgraden naar Elementor Pro. Elementor Pro is een betaalde versie van de plugin en biedt extra widgets, themabuilder, pop-up builder en meer. De prijs van Elementor Pro varieert afhankelijk van het type licentie dat je kiest.

Met Elementor Pro kun je de plugin gebruiken op meerdere websites. Elementor Pro biedt verschillende licenties, waaronder een persoonlijke licentie voor één website en een expertlicentie voor maximaal 1000 websites. Als je van plan bent Elementor op meerdere websites te gebruiken, kun je het beste een licentie aanschaffen die past bij je behoeften.

Als je echter geen behoefte hebt aan de extra functies van Elementor Pro, kun je gewoon de gratis versie blijven gebruiken. De gratis versie van Elementor biedt nog steeds veel mogelijkheden om een professionele website te bouwen zonder enige codeerkennis.

Hoe werkt Elementor Pro en wat zijn de voordelen?

Als je nog meer uit Elementor wilt halen, kun je upgraden naar Elementor Pro. Met Elementor Pro krijg je meer geavanceerde functies en mogelijkheden, waaronder:

 • Toegang tot meer dan 50 extra widgets, zoals formulieren, prijstabellen en social media knoppen
 • De mogelijkheid om themabuilder te gebruiken, waarmee je volledige thema’s kunt ontwerpen zonder enige codeerkennis
 • Pop-up builder waarmee je prachtige pop-ups kunt maken om je websitebezoekers te converteren
 • Toegangscontrole, waarmee je bepaalde inhoud kunt verbergen voor specifieke gebruikers
 • En nog veel meer!

Elementor Pro biedt ook premium templates die je kunt gebruiken als basis voor je website. Deze templates zijn speciaal ontworpen voor specifieke niches, zoals restaurants, sportscholen en reisbureaus. Ze zijn volledig aanpasbaar en kunnen worden gebruikt om je website snel en eenvoudig de gewenste look en feel te geven.

Elementor Pro is beschikbaar in verschillende licenties, waaronder een persoonlijke licentie voor één website en een expertlicentie voor maximaal 1000 websites. Afhankelijk van je behoeften en budget kun je de meest geschikte licentie kiezen.

Conclusie

Elementor is een krachtige en gebruiksvriendelijke page builder die geschikt is voor beginners en gevorderde gebruikers. Met Elementor kun je zonder enige codeerkennis professionele websites bouwen en aanpassen. Het biedt een intuïtieve visuele interface waarmee je gemakkelijk elementen kunt toevoegen, verplaatsen en aanpassen.

Elementor biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden, waaronder een bibliotheek met voorgemaakte templates en widgets. Hierdoor kun je snel en eenvoudig een professionele look voor je website creëren en deze volledig personaliseren. Bovendien wordt Elementor regelmatig bijgewerkt en ondersteund, wat betekent dat je altijd kunt profiteren van nieuwe functies en bugfixes.

Als je meer controle en mogelijkheden wilt, kun je upgraden naar Elementor Pro. Hiermee krijg je toegang tot extra geavanceerde functies, widgets en premium templates. Elementor Pro is een betaalde versie van de plugin en biedt verschillende licenties, afhankelijk van je behoeften.

Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van Elementor, zoals een iets langzamere laadtijd van je website en de wennen aan de drag-and-drop functionaliteit van de visuele interface. Het is echter nog steeds een populaire keuze voor het bouwen van WordPress-websites en biedt veel voordelen voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Als je meer wilt leren over Elementor, biedt Elementor zelf een uitgebreide documentatie en handleidingen op hun website. Daarnaast zijn er tal van video tutorials op YouTube beschikbaar die je kunnen helpen bij het leren van Elementor. Met zoveel functies en mogelijkheden is het de moeite waard om Elementor te verkennen en te ontdekken wat je ermee kunt bereiken voor je website.