Sinds kort kun je bij Platform Pro gebruik maken van WhatsApp voor je website. De voordelen leg ik je uit in deze blog.

Geen gedoe, wel contactgegevens

Het voordeel aan WhatsApp op je website vind ik dat je geen contactinformatie van je bezoekers hoeft te vragen, maar deze toch krijgt. Dat werkt zo:Je komt zo dus snel en makkelijk in contact met je websitebezoekers. 

Het verschil tussen LiveChat en WhatsApp

De verschillen tussen een LiveChat en WhatsApp zijn:Een eventueel nadeel aan WhatsApp t.o.v. LiveChat is dat bezoekers niet verwachten dat WhatsApp “live” is. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt en je wilt bezoekers direct te woord kunnen staan is WhatsApp geen goed alternatief. Daar tegenover staat dat heel veel “Live”Chats tegenwoordig ook niet echt live zijn.Je kunt eventueel ook voor een variant kiezen van LiveChat op desktop en WhatsApp op de mobiele versie van je website. Dan heb je in sommige gevallen het beste van beide

Voordelen van WhatsApp voor business

Je kunt je website ook koppelen aan WhatsApp voor business. Dat is een aparte app van WhatsApp. Deze werkt hetzelfde als de standaard app, maar er zijn een paar verschillen. WhatsApp voor business maak je heel eenvoudig aan door de business app te downloaden voor iOS of Android. De voordelen van WhatsApp voor business zijn:

Snel chatten (typen) met de desktop-app of WhatsApp-web

Wist je dat er ook een WhatsApp-app is voor Windows en Mac of gewoon voor je browser? Die laatste heet WhatsApp-web. Het voordeel hiervan is dat je kunt chatten via WhatsApp, maar je typt gewoon op je toetsenbord. Dat gaat een heel stuk sneller!

Wil jij ook WhatsApp op je website?

Dat kan natuurlijk. Wil je weten hoe dit werkt of heb je wat hulp nodig? Stuur me even een appje en ik help je verder. Ook zijn er genoeg artikelen op internet te vinden die je dit kunnen uitleggen.Als je gebruik maakt van een Platform Pro website zit deze functie vanaf nu standaard in je website! Ben je benieuwd of dat wat voor je is? Dan geef ik je graag van een eerlijk advies o.b.v. jouw wensen en type website.