Les 8: E-mailprogramma's waarmee je klanten aantrekt

In de vorige lessen hebben we het gehad over contactmomenten creëren. Contactmomenten zorgen voor een vertrouwensband met potentiële klanten. Deze contactmomenten (e-mails) kun je automatisch inplannen. Dit kost je eenmalig wat tijd en energie. Maar je hebt er doorlopend profijt van.

Welk e-mailprogramma is het beste voor jou?

Het e-mailprogramma zorgt er dus voor dat er automatisch in een bepaalde volgorde persoonlijke e-mails aan potentiële klanten worden verstuurd.

De e-mailadressen krijg je via je website. Daar geef je gratis iets weg. Een eBook of mini-cursus bijvoorbeeld.

Er zijn gigantisch veel aanbieders van e-mailprogramma's. En ze doen vrijwel allemaal hetzelfde. Ze verschillen vooral van elkaar in de functionaliteiten die je hebt in de gratis versie. Want bijna allemaal bieden ze ook een gratis versie aan.

De bekendste - maar ook een van de duurste - is MailChimp. Deze heeft ook een gratis versie, maar die adviseer ik je niet.

Ik adviseer je te kiezen uit 3 opties.

Optie 1: Het beste gratis mailprogramma

Het beste e-mailprogramma dat gratis is, is MailerLite.

Bijna niemand vertelt daar nog over. Maar hun e-mailprogramma werkt heel eenvoudig. En automatisch e-mails versturen zit ook in de gratis variant. Dat laatste heb je bij veel anderen niet. Dan betaal je voor deze optie. Tot 1.000 e-mailadressen is MailerLite gratis.

Je kunt hier een gratis MailerLite account aanmaken.

Een mogelijk nadeel is dat MailerLite alleen in het Engels beschikbaar is.

Verder moet je ook een beetje technisch zijn om het formulier waar mensen hun gegevens kunnen achterlaten op je website te zetten. Bij Platform Pro regelen we dat allemaal voor je en hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Optie 2: Zeer geavanceerd, vanaf €9,- per maand

Wanneer je een complexe structuur van e-mails krijgt kun je kiezen voor ActiveCampaign (zoek naar het Lite pakket). Dit is vanaf €9,- per maand.

Als je bijvoorbeeld verschillende cursussen of eBooks hebt kun je ActiveCampaign overwegen.

Het is niet aan te bevelen hiermee te starten. Begin simpel. Dat is slimmer. Dan heb je het snelste resultaat en voorkom je dat je vooral bezig bent met je e-mailprogramma in plaats van mooie content schrijven en klanten aantrekken.

Conclusie

Kies voor de gratis variant van MailerLite.

Als je bereid bent wat geld uit te geven aan online klanten aantrekken, waarom zou je dan niet gelijk voor een all-in oplossing gaan. Het marketingpakket van Platform Pro van €14,95 per maand. Daar zit het e-mailprogramma (en een slimme website) bij in. En je hoeft er niet technisch voor te zijn.

Volgende les | Tips waardoor je e-mails geopend en gelezen worden

Hoe je ervoor zorgt dat mensen je e-mails openen en lezen. Daar gaat de volgende les over.