Les 4: Geef een kado weg

Bijna iedereen vindt het leuk om een kado te krijgen. Zeker als het een waardevol kado is. Je kunt potentiële klanten ook een mooi kado geven.

Maar waarom zou je dat doen? Ehm, heb je even :)?

Ze worden er blij van. En blije potentiële klanten veranderen sneller in klanten. Zo simpel is dat.

Je mag niet-klanten alvast gaan helpen. Zonder dat je er wat voor terugvraagt. Klanten willen graag geholpen worden. Als jij ervoor zorgt dat zij succes hebben door jou, tja dan doe je iets goed. En ze worden er blij van. En blije potentiële klanten... dat zinnentje kun je nu zelf afmaken :).

Je laat je expertise zien. Door te helpen en tips te geven ziet men dat jij verstand van zaken hebt.

Je krijgt de gunfactor. Geven is ook ontvangen. Dat is het principe van wederkerigheid. Wederkerigheid is het onuitgesproken gevoel om een kado te beantwoorden met een tegenprestatie. Die tegenprestatie is dat ze jou een kans geven. Een kans om hen eens wat meer te vertellen over jouw diensten of producten. Die deur zat daarvoor misschien dicht. Maar nu niet meer. Je hebt immers bewezen dat je ze kunt helpen. Nog voordat ze klant bij je zijn.

Je krijgt er een e-mailadres voor terug.  Opeens kun je in contact staan met iemand die je website bezoekt en zijn of haar e-mailadres daar achterlaat. In ruil voor je boek, cursus, tips of iets anders.

Misschien kunnen bezoekers nu niet hun e-mailadres achterlaten op je website. Hoeveel van die bezoekers had je tot nu toe al kunnen veranderen in een bekende? Iemand waarvan je de voornaam en het e-mailadres weet. En hoeveel van hen zouden klant bij je zijn geworden?

Als ondernemers daar langer over nadenken schrikken ze soms. Een ondernemer die ik sprak had maandelijks best veel bezoekers. Al jaren. Hij besefte opeens dat hij al die jaren een enorme kans had laten liggen.

Een kado weggeven maakt iedereen blij. De potentiële klant is blij met jouw gratis hulp en tips. En jij blij als je een nieuwe klant mag verwelkomen.

Volgende les | Wat voor kado kun jij weggeven?

In de volgende les geef ik je aantal praktische tips over wat je dan kunt weggeven. Leuk dat je tot nu toe de cursus volgt.